Nu är det medlemmarnas tur.

Det är inte bara av vårsolen, krokusarna och de vintertrötta humlorna man blir glad av så här i vårtider. Lika mycket glädje är Mona Sahlin, vår nya partiledare. Och hon känns verkligen ny och fräsch, åldern och erfarenheten till trots. (Eller är det kanske just därför...?) I fredags hade vi vårt första partistyrelsemöte med Mona som ordförande. Många härliga "hallelujamoments" blev det. Nu är det inte längre Ledaren som styr. Nu är det medlemmarnas tur. Självklart kan man tycka men det har liksom inte fungerat så i vårt parti på sistone. Nej, Ledaren har talat om var skåpet ska stå och vi andra har funnit oss i detta. Snudd på pinsamt.

Men nu är det andra tider. Både bättre men också tuffare tider. Fyra rådslagsgrupper har vi tillsatt kring frågorna om jobben, välfärden, klimat/miljö och utrikespolitiken. Naturligtvis är det svårt att särkskilja jobben från välfärden eller från miljön - allt hänger ju ihop. Både jobb och en sundare miljö är välfärd precis som trygga skolor och sjukvård. Men i slutet av april kommer de som är ansvariga för respektive grupp att berätta mer kring upplägget och de idéer som finns kring det fortsatta arbetet.

Medborgarpaneler kommer att bli ett viktigt inslag för oss i partistyrelsen framöver. Kalla det gärna expertpaneler men meningen är att de här personerna ska representera vardagssverige på olika sätt. Vi behöver t ex få veta mer om ungdomars verklighet och drömmar. I dag nås vi av alarmerande rapporter om deprimerade tonårstjejer som skär sig i ett desperat rop på hjälp. Vad beror det på? Hur kan vi hjälpa? Ett första steg är förstås att låta ungdomar få berätta. Och just den här frågan är det många som tycker är viktig här hemma. Så sent som i onsdags i Fagersta påminde Åsa mig om att vi nog kan göra åtskilligt mer kring ungdomar och droger. Och det kan vi. Och det ska vi också göra.

En annan viktig fråga är hur vi kan minska klasskillnaderna i vårt land, för skillnaderna är stora i dag. Vi måste nu självkritiskt fundera över hur vi ska forma vår politik så att de som är verkliga förlorare kan få det bättre. Ett tips från coachen är att om vi låter den i bland så grymma verkligheten styra den ekonomiska politiken i stället för tvärtom så kanske det kan bli lite bättre. Eller vad säger du, Pär Nuder?

Pia

Kommentarer
Postat av: Carin Lidman

Hej Pia!
Jag gillar din blogg!
Du skriver så bra! Och intressant.
Glad påsk från Carin :-)

Postat av: Jins

Det de4r c4R grf6nt, Jane - det borde ve4l du veta!? ;-) Synd bara att klottraren inte hade koll pe5 det, och rf6rde ihop fe4gerna med vnaran!!! :-D Men tittar man noga, se5 anar man faktiskt lite turkosgrf6na nyanser he4r och var de4r det gula och ble5a har flutit ihop. :-)Ff6r f6vrigt e4r det en ganska vit ve4rld he4r ockse5 nu. Det har snf6at ne5n/ne5gra centimeter varje natt de sista dagarna - och ige5r snf6ade det en hel del under dagen ockse5, fast det har e4nde5 inte blivit mer e4n si se5 de4r fem-sex centimeter sammanlagt. Lagom mycket, se4rskilt med tanke pe5 att man i princip kan skippa att skotta de5. :-D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback