Inte bara SAAB.

Det är mycket SAAB nu. Av förklarliga skäl förstås. 15 000 jobb står på spel och hela Trollhättan håller andan. Hur kommer det att gå? Kommer SAAB att överleva? Jag hoppas att de kommer att överleva både krisen och Maud Olofsson, som banne mig inte gör saken lättare genom sitt agerande. Är hon näringsminister eller vad? Jag tvivlar.


Vad har hon gjort för att skapa möjligheter för svensk fordonsindustri att utvecklas? Inte ett skvatt. Vad har hon gjort för att stärka den svenska industrin inför framtidens utmaningar? Inte ett skvatt. Vad har hon gjort för att skapa alla de jobb som hon och hennes allierade partier lovade alla väljarna? Inte ett skvatt....Förlåt, nu ljuger jag. Hon har ju infört avdrag för hushållsnära tjänster, gubevars. Där hör ni ungdomar, det är alltså med nyklippta gräsmattor och skurade golv som vi ska stå oss rustade när de goda tiderna så småningom kommer. Halleluja!


Jamen, är det verkligen rätt att låta de svenska skattebetalarna stå för notan när det amerikanska GM inte klarar av att ta sitt ägaransvar? Problemet är att den svenska regeringen inte tar sitt ansvar nu när så många skattebetalare, som också är löntagare, har det som svårast. Visst, GM har uppenbarligen brustit i sitt ägaransvar under en lång rad av år, men det rättfärdigar inte den brutala passivitet som den svenska regeringen visar prov på. Dessutom gör man allt man kan för att svärta ner ryktet för företag som SAAB genom att tydligt och klart deklarera att man inte tror på dem.  Jag hörde Fredrik Reinfeldt häromdagen kommentera framtiden för SAAB, och han lät nästan lite föraktfull och raljerande.

- Om det verkligen finns någon som vill gå in med ägarkapital i ett bolag som SAAB, så varsågod. Svenska staten kommer definitivt inte att göra det.


Nej, jag tycker heller inte att svenska staten ska köpa upp SAAB, men regeringen borde göra allt vad som står i deras makt för att uppmuntra potentiella ägare att våga satsa. Det gör man inte om man vid varje tillfälle som ges baktalar SAAB och ytterst svensk fordonsindustri. Och regeringen måste ta sitt ansvar så att de 28 miljarderna i lånegaranti som vi i Riksdagen har beslutat om till fordonsindustrin också kommer till användning.


Man har nästan lust att dra Borg, Reinfeldt och Olofsson i svansen eller ruska om dem riktigt ordenligt för att de ska förstå allvaret. Regeringen gör svenska folket en björntjänst om man så hårdnackat vägrar att ens diskutera statens ansvar för svensk fordonsindustri. Det är inte bara de som jobbar i den direkta produktionen som berörs - det är betydligt många fler. Inte ens sjuksköterskor eller förskolelärare kommer undan nu när de värst drabbade kommunernas skatteintäkter kommer att minska dramatiskt.

Nu hävdar Maud Olofsson att skattepengarna i stället ska gå till just sjuksköterskor och förskolelärare, men var finns de pengarna då? När vi har föreslagit satsningar på 10 miljarder till skola, vård och omsorg har regeringen sagt blankt nej. Retoriken är en sak, Maud Olofsson, praktiken något helt annat.


Som jag har sagt så många gånger förut- byt regering.


Pia


Kommentarer
Postat av: Johan Malmström

Hej Pia!

Roligt att du tycker att ni borde vara makthavare!!:-)

Vad jag vet så har ni regerat större delen av 1900-talet. Ni förvaltade ju pengarna jättebra, med tanke på hur "bra" allting var när alliansen tog över. Ni är ju inte direkt självkritiska.Majoriteten av svenska folket tycker inte som ni vad gäller fordonsindustrin, som tur är. Men det är ju ett bra försök från er sida att vinna röster.Tycker att det blir rätt oseriöst när man gör som dig att spy kritik över den hemska alliansen. Att passa på att ge gliringar gällande jobben som man lovat. Hallå?, har du missat detta ord VÄRLDSKRIS. Inte sverigekris, det är knappast alliansens fel att läget i världen ser ut som det gör. Men åter igen, det gäller att passa på att gnälla. Man kan ju alltid vinna lite röster. Ni ska vara politiker, ni är ett skämt. Utan uppfattning om saker som sker i detta land.Du beskriver här att dom gör fel mot bilindustrin, men sen beskriver du också att du inte heller skulle vilja att staten köpte upp saab. Du beskriver ingen lösning på det hela, varför då? Om det är sån kris och du är ju sosse, dom ska väl hjälpa alla. Så, varför inte komma med en konkret lösning. Kanske inte så lätt när man alltid bara har som mål att säga tvärt emot alliansen.Saab är inte en attraktiv bil på marknaden mer än i sverige, dom har inte en bra plan på att få bolaget på fötter. Dom är optimistiska.Som du också beskriver, GM har tabbat sig under flera år. Då blir det så här. Ställ dig själv frågan, varför är så många gamla svenska bolag ej svenskägda? En stor del där har varit skattetrycket tidigare år.Nej, fortsätt ni med er sk "Mona" i spetsen så kommer detta gå moderaternas väg ännu en gång, det ser jag fram emot.Du har missat många fördelar som moderaterna kommit med. Men tänk alltid tillbaka på er fina invandringspolitik hur misslyckad den är/var. Sjukvådsköerna, utanförskapet på arbetsmarknaden, heheh, tänk på jan O Karlsson, kräftkungen. Lilla tsunami Laila & co. Nej, ni är parasiter allihopa.Johan

2009-02-24 @ 20:03:58
Postat av: Mikael

Ja du Johan, Jag kan inte mer än att hålla med dig. Parasiter kanske är att ta i, men totalt handlingsförlamade har ju sossarna alltid varit.Tsynamin var ju ett bra exempel på sosse agerande. Varför kunde inte Larsa D erkänna att han tabbat sig totalt, alla såg ju för f_n att han stod och ljög rakt in i kameran.Hur kan du beskylla M, KD, FP, C för att det är värdskris???Vad hade Sverige vart idag ifall ni hade fått fortsätta ert styre med Mona i toppen efter förra valet? Var hade SAAB vart idag? Menar du på fullt allvar att SAAB och Sverige hade haft en bättre situation just nu isåfall?Om du skyller värdskrisen på Aliansen så dumförklarar du socialdemokraterna kraftigt. För indirekt menar ju då isåfall att "Om vi socialdemokrater hade segrat i förra valet hade allt vart frid och fröjd nu. Världen hade inte vart i Kris och SAAB hade nått nya försäljnings rekord". Hmm.....

Tack för att du finns, det är politiker som du som banar vägen för aliansen.MvhMikael Olsson

2009-02-24 @ 22:07:11
Postat av: Tommy J

Vad roligt att det kommer in kommentarer till Pias blogg , det visar att hon träffar kritiken helt rätt !! Så fortsätt den inslagna vägen Pia:

Tommy

2009-02-25 @ 08:31:49
Postat av: Pia

Abolut, Tommy. Här har jag uppenbarligen trampat på några yngre herrars ömma tår. Man kan ju alltid hoppas att de själva har rent mjöl i påsen när de nu anklagar oss för att vara parasiter. Världskrisen har jag aldrig beskyllt regeringen för, men däremot hävdar jag bestämt att en regering, i vilket land det än må vara, alltid måste ta ett stort ansvar och visa på ännu

större handlingskraft när kriser är ett faktum. Det tycker inte jag att Sveriges regering gör. Vi kommer att få en arbetslöshet på över 10% de närmaste åren. Vad kostar inte det? Och hur vill Maud& co rusta svensk industri så blir konkurrenskraftiga när lågkonjunkturen väl vänder? De svaren lyser med sin frånvaro och det oroar mig och många många andra. Men Johan och Mikael får väl fortsätta att leva i villfarelsen över den borgerliga alliansens förträfflighet.Och vad är väl blott en SAAB-kris när det finns stora frågor som invandring att ta itu med...

2009-02-25 @ 11:34:32
Postat av: Anonym

Ok, jag förstår vad du menar. Men jag tycker ändå att det är skönt med en stark och trygg regering som värnar och håller i ens skattepengar och inte bara strör dom omkring sig. Allt det här snicksnacket, det gör ni bara för att få röster. Jag skulle inte vilja veta hur ni hade löst en sån här situation. Uppriktigt sagt så tror jag inte att ni hade gjort saker så värst mkt annorlunda, det är skönt för er bara att ha nåt att gnälla över och försöka vinna tillbaka förtroendet som ni så kraftigt förlorat.Tror du själv att nån i alliansen vill att dom här människorna ska gå arbetslösa framöver?! Det är väl självklart att dom har planer för dessa personer. Men det går ju ej att trolla, det är inte alliansens fel att saab är som det är idag och därmed inte heller deras fel att det skapas arbetslöshet. Om man säger så här, det hade väl inte underlättat med era lagar och förordningar...en handlar det bara om hur man kan bäst ta tillvara på de som blir arbetslösa under den här världsliga nedgången. Man får heller inte glömma den tid ni satt vid makten och många stora svenska bra företag bara försvann?! Vad hände med alla dessa människor? Men då såg man inte ryken av det som ni idag pratar om. Haha, man kanske skulle lyssna på er, ni har ju varit med förr.

Jag tycker ditt parti har förbrukat alla chanser ni fått. Mycket av dom röster som ni får vid valen är såna som inte fattar vad det innebär att rösta på er. Man vet det att rösta på S, då kommer det stålar och vi slipper jobba. Så får man inte ut folk i jobb. Jag trodde S var ett arbetarparti (nåt som jag är starkt för) men det är det bevisligen inte. Lata bidragstagare och låtsas-sjuka det är era väljare.Och sen ärligt talat, jag har inte alltid haft rent mjöl i påsen. Alla har nog sitt i bagaget. Men jag har tagit mycket inspiration och lärt mig en hel del av dina gamla partikamrater hur man ska bete sig.2009-02-25 @ 12:58:40
Postat av: johan Malmström

2009-02-25 @ 13:00:07
Postat av: Pia

Kära Johan!

Ditt resonemang är nog bland det mest motsägelsefulla och förnedrande jag någonsin har sett. Å ena sidan kallar du våra väljare för att inte fatta vad de gör, att de är lata bidragstagare och sjuka på låtsas. Å andra sidan har du trots allt en uppfattning om att vi är ett arbetarparti som du känner viss sympati för, eftersom du är en flitig person som jobbar hårt och aldrig är sjuk, i alla fall inte låtsassjuk. Ditt orena mjöl i påsen har du fått genom att ta intryck av mitt partis företrädare. Är inte det ovanligt naivt och korkat av en sådan upplyst och medveten ung man att skylla sina tillkorta-kommanden på gamla sossar? Jag trodde nog att du hade mer ryggrad än så.

2009-03-01 @ 20:19:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback