Alla dessa härliga länsbor.

Många intressanta och inspirerande besök och samtal blir det så här i valrörelsens slutspurt. Träffade denna mycket bestämda dam i Kolbäck som onekligen hade åsikter om en viss centerpartiledare. Vet inte om det syns att hon lipar.
Tjejerna på äldreboendet Ädelstenen i Hallstahammar kommer att höja sina röster för att höras framöver. Rör inte våra tjänster!
Jorges Flores på företaget Benteler vid Östra Verken i Skultuna bjöd in till arbetsplatsbesök där jag minsann fick göra rätt för mig också. Tror att det var en del av avgasröret till en Porche som jag fick lära mig att montera. Allt under överinseende av Hasse. Man kanske kan få sommarjobb?
Och så var det Nils Larsson, 87, som hade superkoll på alla mina insändare i Arbogatidning.
Pia

Pellets i Norberg.

Detta hade jag ingen aning om. Att 16 anställda på Agroenergi i Norberg varje timme producerar lika mycket pellets som en årsuppvärmning för två villor. Imponerande arbete under Peter Franklins ledning.

Både jag och Åsa Eriksson blev på vårt företagsbesök djupt imponerade över hur smart uppbyggd hela denna pellets- och bricketanläggning är. Miljötänkandet löper som en grön tråd genom hela anläggningen. Ingenting går till spillo. Det mesta återvinns. Och personalen trivs. Sjukfrånvaro kan man knappt stava till.

 

Ett problem kvarstår. Transporterna. Alla volymer transporteras med lastbil. Peter hoppas dock på en förändring på sikt. Med vårt förslag med en Hela-Landet-Pott på 9 mdr finns det goda chanser för Norberg att kunna ansöka om medel till stickspår och annan viktig infrastruktur.

Ett kvällspass på Radio Norberg fick avsluta denna intressanta dag.

Pia