Höjd bensinskatt.

Arbetsplatsbesök på Bilia och f d Arvers förgyllde tillvaron denna sista onsdag i april. Detta är definitivt guldkanten på mitt riksdagspolitiska uppdrag. Alltid lika intressant att lyssna till vad ”gubbarna” har att säga. De allra flesta brukar ha någon fråga att ställa eller någon politisk åsikt att vädra. Kan ni gissa vad det handlade mest om idag? Just precis. Bensinskatten.

 

Vi rödgröna kommer att höja bensinskatten först med 29 öre år 2011 och sedan med ytterligare 20 öre år 2012. Sammanlagt 49 öre inom två år. Vi vet att många inte gör vågen åt vårt förslag, men när man förklarar varför så finns det en förståelse. Gör vi inget nu kommer smällen bli ännu större senare. Oljepriserna kommer att raka i höjden, det vet vi, så därför är det betydligt smartare att lägga på ett extra kol redan nu i jakten på alternativa bränslen.

 

Mediarapporteringen har dock inte varit helt korrekt. Att vi tänker kompensera med högre reseavdrag till dem som inte har något alternativ utan måste ta bilen till jobbet har det inte stått en rad om. Vi vill definitivt inte straffa alla de som bor på landsbygden.

 

Men tänk om det kunde finnas lite mer kollektivtrafik även utanför stadskärnorna? Vore inte helt fel i tider som dessa.

Tack för bra dagar, Micke. 

Pia

 

 


Kommentarer
Postat av: Gun-Britt Karlsson

Du hade ett utmärkt tal i Nyköping första maj! Som talare har du ett smittande engagemang och det är roligt att lyssna då! Vi på första bänken njöt!

2010-05-02 @ 07:40:06
Postat av: Pia

Tusen tack, Gun-Britt. Det värmer verkligen att höra. Det var synd bara att jag blev tvungen att åka iväg så snabbt för att hinna med tåget hem. Hoppas att ni fick en fortsatt trevlig första maj.mvh

Pia

2010-05-03 @ 22:14:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback