Vad bidde det?

Det är riktigt roligt att bloggduellera mot moderaten Staffan Anger i VLT. Som många av er redan känner till så har riksdagens utredningstjänst tagit fram en rapport om hur alliansens skattesänkningar har fördelats. Där står svart på vitt att den tiondel som tjänar mest också har fått de största bitarna från skattesänkartårtan.

Nu menar Anger att jag skulle vara felunderrättad. Något märkligt resonemang. Rapporten finns dessutom att läsa för alla som känner sig hugade, således även moderater. Men av någon anledning tycks intresse inte finnas.

Moderaterna vägrar att se verkligheten i vitögat. Att då komma dragandes med en massa prat och allmänna floskler om att företräda en rättvis politik är som att spela vals i polkatakt, det haltar betänkligt.

Skattesänkningarna är nu uppe i 100 miljarder. Och som inte det vore nog så finns det förslag på ytterligare skattesänkningar motsvarande 80 miljarder som blir verklighet om de vinner valet. Högsta prio är alltså att sänka skatterna. Konsekvenser? Det struntar man fullständigt i.

Men vart tog då alla utlovade jobb vägen? Varför är det så många ungdomar i Västmanland som går arbetslösa? Anledningen till alla sänkta skatter var väl att de skulle skapa jobb? Men det bidde visst inte så. Det bidde i stället större klyftor och rekordhög arbetslöshet. 

Här behövs krafttag. Från oss. Från en rödgrön regering.

Pia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback