Skruv och mutter.

Det är inte varje dag jag har möjlighet att göra en praktikdag, men i dag gavs ett sådant tillfälle. På Sala Kaross. Jag hade hört att det fanns önskemål om att jag skulle komma men då ville man att jag skulle dra på mig en overall och jobba i verkstaden. Både snack och verkstad, med andra ord. Gissa om jag var nervös?  Hur skulle det gå? Jag som är så otroligt oteknisk.

 

Men oj, så välkomnad jag blev av Leffe, Magnus och alla andra. På med overallen och ner på golvet. Min arbetsuppgift för dagen blev att få fast ett antal skruvar och muttrar på ett slags plåtunderrede (eller vad det nu var) tillhörande en fraktbil. Och det var inte det lättaste, måste jag ärligt säga. Det tog lite tid…

 

Samtidigt fick jag möjlighet att samtala med killarna om allt från reptiler till bensinskatter. Åsikter var det definitivt inte ont om, och många intressanta samtal blev det. Jag inser mer och mer hur viktigt det är att nyansera delar av mediarapporteringen kring vissa politikområden.

 

Ta bensinskatten. Inte någon som jag pratade med på Karossen kände till att det i vårt förslag om höjda bensinskatter också ingår höjda reseavdrag för alla som pendlar och som täcker prishöjningen med råge. Nej, det har inte medierna sagt något om.

 

Eller skatterna. Vi kommer inte att höja inkomstskatten för 3 miljoner löntagare som alliansen påstår och som medierna har förstärkt. Helt fel. Vi rödgröna föreslår att alla som tjänar över 40 000 kr i månaden ska få en skatteökning med 2,5 %. Mig veterligt är det inte många löntagare som har de månadsinkomsterna.

 

Jag är så nöjd med min praktikdag och så tacksam att Leffe kunde ordna detta. Ett stort tack till er alla. Jag hoppas kunna återgälda besöket.

 

Pia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback