Smaklig måltid.

Jag gillar inte att McDonalds ska bli vallokal i Norrtälje eller någon annanstans heller för den delen. Det ger mig en fadd smak i munnen, snudd på oseriös. Undrar hur ansvariga i Norrtälje har tänkt? Är det så att Norrtäljeborna hänger vid McDonalds dagarna i ända och inte kan hitta till kommunens i övrigt anvisade vallokaler?

 

Eller tycker man i Norrtälje att valet till kommunen, landstinget och riksdagen har samma tyngd som en hamburgerbeställning?

 

Och Moderaterna är med och hugger – direkt – som hungriga kobror. På bordsunderläggen finns ingen mindre än Filippa Reinfeldt avporträtterad. Som av en händelse, liksom. Är det inte bullbak i Året Runt eller modereportage i Femina så är det hamburger-frosseri på McDonalds. Är denna kvinna beredd att underkasta sig vad som helst för att nå väljarnas gunst? Osmakligt, säger jag.

 

Tänk dig förlängningen med en hel politikermeny. Tänk dig att få beställa en Mc Olofsson? En kärnladdad trippelburgare med aningens krispiga gröna inslag, inga LAS-kryddor men massor med svikna löften.

 

Eller en Mc Björklund där hamburgarna står givakt mellan bröden och där varje ingrediens har sin plats, (ordning och reda ska det ju vara även i en hamburgare), kryddad med nyliberala tillsatser och drypande av feta betyg. OBS! Får endast inhandlas av kunder med högskole-kompetens. Övriga hänvisas till Happy Meal – Sveriges nya arbetarmåltid.

 

Smaklig måltid!

 

 

Pia


Kommentarer
Postat av: Åsa Eriksson

Tänk att hamburgare kan vara så uttrycksfulla. Hade jag ingen aning om. Härligt skrivet, Pia!

Postat av: Pia

Tack Åsa!

2010-09-06 @ 19:05:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback