Myggorna.

Det är lugnt. Myggorna kommer även denna säsong att få bekämpas med Vectobac G, samma bekämpningsmedel som användes i fjol.

Det Miljödomstolen har gjort, och som har skapat rubriker, är att de har fastställt Kemilkalieinspektionens beslut om att inte få använda Vectobac G för sommaren 2009. Är ni med?

Någon överklagade Kemikalieinspektionens beslut förra året om att inte tillåta bekämpningsmedlet. Nu först har Miljödomstolen fastställt deras beslut som gällde sommaren 2009. I bland tar saker och ting lite tid...

Men, det viktiga nu är att veta att en dispensansökan redan ligger inne om att få använda Vectobac G för den här sommaren, om det skulle behövas.

Det betyder att åtgärder kan sättas in betydligt tidigare än vad som blev fallet i fjol. Varken människor eller djur ska behöva utstå den myggtortyr som så många drabbades av förra sommaren.

Vectobac G sägs vara skadligt  för stickmyggan som kan riskera att utrotas. Men om valet står mellan stickmyggans överlevnad och människors hälsa så är åtminstone valet givet för mig.

Pia


Kommentarer
Postat av: Anders Olsson

Hur menar du nu? Vilket val av människors hälsa eller stickmyggans överlevnad föredrar du?Anders Olsson

2010-03-31 @ 21:40:03
Postat av: Anonym

Människans hälsa förstås.

2010-04-06 @ 11:35:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback