Centern på hugget.

Ser man på, ett helt gäng centerpartister som går till attack mot vårt förslag om att ta bort subventionen för hushållsnära tjänster. Och som vanligt när borgerliga företrädare tar till orda i denna fråga så använder de sig av helt felaktiga siffror.

 

Det är inte några 11 000 jobb som försvinner. De flesta av dessa tjänster fanns redan innan RUT infördes. På sin höjd har det tillskapats tusen jobb, enligt en granskning som Agenda har gjort. Skattebetalarna får punga ut med 3 miljarder till detta. Det blir ett fåtal jobb till en mycket hög kostnad.

 

Den främsta anledningen till att vi vill ta bort subventionen från denna s.k RUT-tjänst är att det är en överväldigande majoritet av högavlönade som köper tjänsterna. Endast 6 promille är låginkomsttagare. De högavlönade får köpa hur mycket hushållsnära tjänster de vill, men vi tycker inte att hela svenska folket ska behöva stå för notan. De har råd att bekosta detta ändå.

 

De 3 miljarderna vill vi i stället använda till barnomsorg på obekväm arbetstid, till att upprusta våra skolor och till att minska barngrupperna på förskolan. Det tror vi att svenska folket ställer upp på.

 

Pia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback