Konfirmation.

Har denna helg försökt att leva det lilla livet här hemma. Dottern har konfirmerats och det har inneburit en hel del praktikaliteter förstås. Under ett års tid har hon fått sig till livs vad kristendomen ytterst handlar om. Efter varje lästillfälle har hon kommit hem och mer eller mindre ondgjort dig över hur urbota fånig hela idén är om en gud som ska ha skapat hela alltet. Det går liksom bara inte att tro på.

 

Varje gång har jag frågat henne varför hon fortsätter att läsa om hon är så tvivlande. Svaren har varit svävande, men ofta har hon menat att det kanske blir mer intressant nästa gång. Klokt resonerat. Senaste gångerna har det hetat att det vore bortkastad tid om hon skulle lägga av nu. Så sant. Men jag tror ändå att hon har fått del av  kunskaper som varken skolan eller vi här hemma kan erbjuda. 


Befriande att konstatera att det har hänt åtskilligt sedan en annan konfirmerades. Då var det att rabbla budorden och alla böner utantill. Nu var det teater med både sång och dans. Riktigt svängigt och roligt. Perfekt marknadsföring för Svenska kyrkan som behöver göra ett och annat för att inte tappa ännu fler medlemmar.

 

Pia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback