Var är du Littorin?

Från borgerligt håll hävdas det att nu kommer jobben. Arbetslösheten sjunker och företagen anställer igen. Låter som ljuv musik för ingen önskar väl hellre än att Sverige ska få fart på hjulen igen.

 

Men se upp! Verkligheten är en helt annan. Arbetslösheten ökar fortfarande och det mest skrämmande är att allt fler blir långtidsarbetslösa. På ett år har den gruppen ökat med 44 %, enligt Arbetsförmedlingens egna siffror. Det skulle banne mig vara straffbart att ens tillåta en sådan ökning. Hallå, var är du Littorin? Hur vore det med lite ansvar?

 

I den statistik som Arbetsförmedlingen redovisar varje månad så finns det en rubrik som heter Lärlingsplatser. Där står siffran 0. Inte en enda av landets alla 450 000 arbetslösa fick någon lärlingsplats under april månad detta år. Vet ni hur många det var förra året vid samma tid? En.

 

Här pratar Littorin om vilka storslagna satsningar som görs för att främst arbetslösa ungdomar ska få lärlingsplatser inom företagarvärlden. Men i realiteten händer inte ett skapande dyft. Tomt prat som vanligt.

 

När det gäller arbetsmarknadsutbildningar mer generellt så visar det sig att här i Sala var det bara 8 personer av drygt 2 100 arbetslösa som fick del av det under april månad. Är det så vi rustar Sverige för framtiden?

 

Hallå, Littorin, har du tagit långledigt…?

 

Pia

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback