Kurragömma.

Kurragömma lever. Till min stora glädje såg jag barn som i går lekte kurragömma utanför hyreshusen på Åkra. Och roligt hade de. Kvittrande skratt studsade mellan husväggarna.

 

Kalla det fördomsfullt men jag trodde inte för en stund att den leken hade en chans i tider av fyrdimensionella dataspel. Men det kanske är just därför. En sund reaktion. De har kanske tröttnat på att sitta inne och leka med sina dataskärmarna dagarna i ända. De har kanske genomskådat vuxenbluffen med alla cyberdyberspejsade spel där inget är på riktigt. Såååå tröttsamt.

 

Kurragömma måste vara hundra gånger så roligt. Alla är på riktigt, alla pratar på riktigt, alla skrattar på riktigt och allt känns på riktigt.

 

Nostalgisk, tänker du nog. Ja, kanske det. Och det känns skönt att få vara det, att få minnas alla gånger som jag själv lekte kurragömma. Alla gatans ungar var med. Och roligt hade vi.

 

Lite senare kom Ryska Posten.

 

Pia

 

 


Kommentarer
Postat av: TA65

Thanks for the good writeup. It if truth be told was once a entertainment account it. Look complex to far brought agreeable from you! By the way, how could we keep in touch?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback