En kung i tiden?

Nationaldag. När ska vi svenskar lära oss att fira som norrmännen? Aldrig, skulle jag vilja säga, och varför skulle vi det förresten? Vad är där att fira? Jo, Gustav Vasas konungakröning den 6e juni år 1523 som innebar att vi blev en självständig stat. Och så vasaloppet, förstås. Tack så mycket för det, bäste herr Vasa.

 

Hur kan då Carl XVI Gustaf på bästa sätt förvalta och utveckla Gustav Vasas pund? Under devisen ”För Sverige – i tiden” har denne monark klamrat sig fast vid tronen sedan 1973. Frågan är vad han har lyckats åstadkomma under denna ganska ansenliga tid?

 

Jag vet, han har ingen makt, men det utesluter inte engagemang och vilja till att ta Sverige in i nya moderna tider. Älgjakt i all ära, men jag är alldeles övertygad om att det finns många andra intressanta och mer framåtsyftande utmaningar för en kung att sätta tänderna i.

 

I stället har han fått ägna veckan åt att prata nattklubbsbesök som han förmodligen inte har besökt, men riktigt säker är han inte. Att kräva att kungen ska ha koll på alla sina besök är väl ändå att begära för mycket. Och lättklädda damer finns det ju överallt.

 

Sant eller inte – det får vi nog aldrig veta. Undrar om Gustav Vasa vänder sig i sin grav…?

 

Pia


Kommentarer
Postat av: artwork by monet

Very good article, can clarify brief and content subject is outstanding, the truth is classic, this is I've ever seen a very good article, if can of words, I want to make friends with the author.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback