Tack alla pensionärer.

Första maj. En röd dag i dubbel bemärkelse. En stor och viktig dag. Vi behöver bli påminda om allt idogt arbete som har byggt den välfärd som vi idag skördar frukterna av. Inget är givet. Allt kräver hårt arbete och uppoffringar. Våra äldre vänner har gjort ett fantastiskt jobb för att vi och kommande generationer ska kunna få det ännu bättre. Är vi tacksamma nog?

 
När pensions-avin dimper ner i brevlådorna är läsningen dyster för väldigt många. Knappt hälften av lönen betalas ut som pension. Kan inte vara rimligt? Självklart måste vi se över pensionssystemet som i första hand tycks gagna de som har tumme med börsen och kan konsten att placera.

 

Är det på sådana tvivelaktiga boliner vi ska få en värdig pension? Är det börsens upp- eller nergång som ska avgöra om jag ska få en guldkantad tillvaro på ålderns höst eller inte?

 

Många av dagens pensionärer har det väldigt bra. Många har det väldigt dåligt. Klyftorna har ökat även här. Tänk om alla de pensionärer som de facto lever under existensminimum skulle ansöka om försörjningsstöd? Då skulle det bli kö utanför socialkontoren. Av kvinnor.

 

Bättre kan vi.

 

Pia


Kommentarer
Postat av: Nils Jakobsson

Det är bra att man tänker på pensionärerna, men kanske är det lite galet att satsa på en partiledare som snart blir pensionär och som har svårt att hålla koll på de regler som gäller även om de är otydliga. Jag tror att du skulle klara partiledarjobbet bättre än honom. Jag har vid de flesta riksdagsvalen röstat på S men nu är jag tveksam så även flera med mig. Du ser ut att klara bänkpress på 50 kg fortfarande.Ha det bra!

Hälsningar en f.d. Salabo och medtränare numera boende på Gotland

2011-10-16 @ 13:47:57
Postat av: artists canvas

The theme is clear, the content is fascinating, is a rare good article, the authors every time that I had the feel surprise, because I think your article every time can make a person after finish, the heart have feeling


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback